Pietarsaari 06-781 3500

etunimi.sukunimi@botniary.fi
Asematie 1, 68600 Pietarsaari

Aukioloajat :

ma-to: 8-16, pe 8-14

Kokkola 06-781 3500

etunimi.sukunimi@botniary.fi
Pitkänsillankatu 1-3 D (1 krs.), 67100 Kokkola

Aukioloajat:

ma-to: 8-16 pe: 8-14

Työterveys suljettu 22.9.2023

21 syyskuun 2023

Työterveyden kaikki yksiköt ovat kiinni perjantaina 22.9.2023, henkilökunnalla on strategiapäivä.

Kesän poikkeavat aukioloajat

20 kesäkuun 2023

Torstaina 22.6 ennen juhannusta olemme auki normaalisti klo 16 asti, mutta juhannusaattona perjantaina 23.6 ollaan kiinni.

Botnia Työterveys on suljettu v. 29 ja 30 (17.7-30.7) Avaamme uudelleen
31.7. Hyvää kesää!

Photo by Vivian K on Unsplash

Botnia Työterveys on suljettu pe 23.6.2023

20 huhtikuun 2023

Botnia Työterveys on suljettuna perjantaina 23.6.2023 sekä Kokkolassa, että Pietarsaaressa.

Myös puhelinneuvonta on kiinni. Tarvittaessa ota yhteys omaan terveyskeskukseesi tai päivystykseen.

OIemme avoinna normaalisti jälleen maanantaina 26.6.2023.

Hyvää Juhannusta!

Botnia Företagshälsovård är stängt fredagen 21.4.23.

20 huhtikuun 2023

Botnia Företagshälsovård är stängt (Karleby och Jakobstad) fredagen 21.4.2023.

Vi har öppet igen på måndag 24.4.2023.

Botnia Työterveys on suljettu pe 21.4.2023

20 huhtikuun 2023

Botnia Työterveys on suljettuna sekä Kokkolassa, että Pietarsaaressa perjantaina 21.4.2023 henkilökunnan tyhy-päivän vuoksi.

Myös puhelinneuvonta ja vaihde ovat suljettuina. Otathan tarvittaessa yhteyttä omaan terveyskeskukseen tai päivystykseen.

Olemme avoinna jälleen normaalisti maanantaina 24.4.2023.

Näytteenotto uudistuu – nyt myös Botnia Kokkolassa näytteenotto!

27 maaliskuun 2023

Botnia työterveyden näytteenotto uudistuu 3.4.2023 alkaen. Molemmissa toimipaikoissamme (Kokkola, Pietarsaari) siirrytään sähköiseen ajanvaraukseen ja lisäksi Kokkolassa käynnistämme toimipisteessä oman näytteenoton. Työterveyshuollon asiakkaamme voivat asioida huhtikuusta alkaen molempien toimipisteidemme näytteenotossa. Huomioittehan, että työterveyshuollon näytteenotto koskee vain työterveyshuollon lähetteellä tehtäviä laboratorio tutkimuksia. Erikoissairaanhoitoa vaativia tutkimuksia ei tehdä.

Näytteenoton toimipaikat:
Botnia Työterveys Kokkolan toimipiste, Pitkänsillankatu 1-3 D, 1.krs (käynti sisäpihalta)
Botnia Työterveys Pietarsaaren toimipiste, Asematie 1, 1.krs

Näytteenoton aukiolo (vapaat ajat webissä):
Kokkola: Maanantai ja keskiviikko
Pietarsaari: Maanantai-Perjantai

Ajanvaraus ja lähete näytteenottoon:
Kun olet saanut lääkäriltä tai hoitajalta lähetteen näytteenottoon, varaat itsellesi sopivan
ajan Botnia Työterveyden kotisivujen kautta:
www.botniary.fi → varaa aika →Työterveys. Kirjaudut henkilötunnuksellasi ja nimelläsi.
Valitse toimipiste (Kokkola tai Pietarsaari) ja erikoisala (Näytteenotto) nähdäksesi vapaat
ajat.

Vanhalla lähetteellä ei voi asioida Botnian näytteenotossa. Mikäli sinulla on vanha
(Nordlabin, Fimlabin, Citotestin) lähete, ota yhteyttä hoitajan puhelinneuvontaan puh. 06
7813510 ma – pe klo 8.00-11.30 välisenä aikana. Muutamme lähetteesi sähköiseksi
lähetteeksi, joka toimii meidän omassa näytteenotossamme.

Tervetuloa näytteenottoon!

Yhteistyössä Botnia Työterveys ja Citotest Oy

Ajankohtaista koronasta ja sairaslomista– muutos 1.1.2023 alkaen!

29 joulukuun 2022

1.1.2023 lähtien väliaikaisen sairasvakuutuslain muutos päättyy ja tartuntatautipäivärahaa ei enää koronainfektion perusteella kirjoiteta. Vuoden alusta ei siis enää tartuntapäivärahoja haeta eikä makseta edes tartuntatautilääkärin todistuksella. Koronaan sairastuessa noudatetaan normaalia sairaspoissaolo käytäntöä. Koronavirustestiin hakeudutaan oman hyvinvointialueen (Soite tai Östenbottens välfärdsområde) ammattilaisen arvion perusteella, eli 1.1.2023 alkaen ajanvaraus koronavirustestiin ei ole enää julkisessa terveydenhuollossa mahdollista.

Botnia Työterveys siirtyy vuoden alusta sairaslomien suhteen käytäntöön, jossa hoitaja voi kirjoittaa 1-3 vuorokautta sairaslomaa infektiotautien ja vatsaoireiden perusteella voimassa olevan 1-5 vuorokauden sijaan. Sairasloman arvio tehdään puhelimessa tai drop in aamuvastaanotolla klo 8-10. Huomioittehan, että drop in aamuvastaanotto palvelee molemmissa toimipaikoissamme Kokkolassa ja Pietarsaaressa. Lisäksi sairasvastaanotto palvelee arkisin Pietarsaaressa ajanvarauksella ma-to klo 10-14.30 ja pe 10-12.30. Sairasvastaanotolle voi tulla lievissä flunssaoireissa, mutta mikäli on voimakkaat oireet (kova kuume, voimakas yskä, koronan kotitesti positiivinen ja olet oireinen, vatsatauti) suosittelemme yhteyttä puhelinneuvontaamme.

Mikäli sairasloma jatkuu yli kolme (3) vuorokautta, lääkäri ottaa siloin kantaa sairasloman jatkoon joko etäkontaktilla/konsultaatiolla tai vastaanotolla. Tuki- ja liikuntaelin vaivoissa voidaan hyödyntää myös työfysioterapeutin suoravastaanottoa, mikäli yrityksellänne sellainen palvelu kuuluu työterveyshuollon sopimukseen. Suoravastaanoton työfysioterapeutti voi akuuteissa vaivoissa kirjoittaa sairaslomaa 1-3 vuorokautta.

Huomioittehan yrityksenne omailmoituskäytännön ja sen tiedottamisen henkilökunnallenne. Suosittelemme siirtymään 1-3 vuorokauden omailmoitus käytäntöön, mikäli olette vielä noudattaneet pidempää omailmoituspoissaoloa. Mikäli yrityksellä ei ole omailmoitus sairaspoissaolokäytäntöä- suosittelemme sen käyttöönottoa  1-3 vrk esimiehen luvalla. (flunssa, korona, vatsataudit).

 • Drop in- aamuvastaanotto klo 8-10 (Kokkola, Pietarsaari)
 • Työterveyshoitajan puhelinneuvonta joka arkipäivä klo 8-11.30 puh. 06-781 3510 (hoidon tarpeen arvio, ohjaus, neuvonta)
 • Sähköinen ajanvaraus (kiireettömät asiat) työterveyshoitaja sekä työfysioterapeutti www.botniary.fi -> varaa aika -> työterveys

 

Terveisin,

Johtava työterveyslääkäri Raimo Kerttula

Botnia Työterveys henkilökunta

Poikkeavat aukioloajat joulukuussa

25 marraskuun 2022

Huomioithan että meillä on muutama poikkeava aukioloaika joulukuussa:

 

Ma 5.12 suljetaan 14:00
Ti 6.12 suljettu
Pe 23.12 suljettu
Välipäivinä ollaan auki normaalisti!

 

HUOM perjantaina 30.9 suljemme aikaisemmin

28 syyskuun 2022

Suljemme poikkeuksellisesti sekä vastaanoton että puhelinneuvonnan klo 11 perjantaina 30.9
Tämä koskee sekä Kokkolan että Pietarsaaren yksikköä

Poikkeavat aukioloajat kevään ja kesän aikana

10 toukokuun 2022

Tiedot koskevat molempia yksikköjä, sekä Pietarsaaressa että Kokkolassa
25.5 Suljetaan klo 14
26.5 Suljettu, Helatorstai
2.6 Suljetaan klo 11, Henkilöstöpäivä
23.6 Suljetaan klo 14
24.6 Suljettu, Juhannusaatto
Kesäsulku 18.-29.7

Infektioista johtuvat sairauspoissaolot

14 tammikuun 2022

Infektioista johtuvien sairauslomatodistusten kysyntä on koronaepidemian kiihtyessä huomattavasti noussut, kuten kävi keväällä 2020. Toiminnan sujuvoittamiseksi siirrymme käytäntöön, jossa Botnia työterveyden työterveyshoitajat puhelinneuvonnassa voivat kirjoittaa hengitystieinfektiossa sairauslomaa 1–5 päivää, mikäli lääketieteellistä perustetta lääkärin vastaanottoon ei ole. Työterveys ei kirjoita virallisiin karanteeneihin liittyviä sairaslomia.

Suosittelemme lisäksi tässä infektiotilanteessa organisaatioita ottamaan käyttöön esimiehen luvalla tapahtuvan sairauspoissaolon tai pidentämään tätä mahdollisuutta vähintään viiteen vuorokauteen. Koronavirukselle altistuneiden tartunnanjäljityksestä on osin sairaanhoitopiireissä luovuttu resurssipulan vuoksi.

Noudatamme Botnia Työterveydessä alueen sairaanhoitopiirien ohjeita sekä linjauksia. Tärkeä linkit kaikille seurattavaksi ovat

Tämä sairauslomakäytäntö on voimassa toistaiseksi. Tiedotamme kun poikkeusjärjestely päättyy.

Koronarokotukset Botnia Työterveydessä, Pietarsaaren yksikkö

Botnia Työterveys käynnistää koronarokotukset tammi-helmikuun vaihteessa niille asiakasyrityksille, jotka ovat ilmoittaneet halukkuudesta hankkia rokotuksia työterveyden kautta. Käytännön ajanvarausohjeista sekä muista toimenpideohjeista rokotuksiin liittyen tiedotamme viikolla kolme.

Koronarokotukset Botnia Työterveydessä, Pietarsaaren yksikössä

7 tammikuun 2022

Botnia Työterveys Pietarsaari tarjoaa mahdollisuuden koronarokotuksiin Botnian työterveyshuollon asiakasyritysten työntekijöille tammikuun 2022 lopulta alkaen Pietarsaaren toimipisteessä. Työterveyden kautta annettavat rokotukset tukevat julkista terveyshuoltoa, eivät korvaa sitä. Edelleen kaikkien on mahdollista käydä julkisissa terveydenhuollon yksiköissä hankkimassa itselleen rokotesuoja. Botnia Työterveys ei rokota yksityisiä tai itse maksavia henkilöitä.

Kela korvaa rokottamisesta työnantajalle aiheutuvat kulut työterveyshuollon korvausluokassa 1, kun rokottajana on työterveyshoitaja. Rokote ja rokotetarvikkeet ovat ilmaisia, mutta työterveyshoitajan käyntimaksu veloitetaan yritykseltä ja tämä käyntimaksu on KELA-korvattava, kuten edellä mainittu. Käyntimaksu ilman KELA-korvausta on 25,50€.

Tässä vaiheessa kartoitamme ne asiakasyrityksemme, jotka haluavat tarjota rokotuksia työntekijöilleen. Mikäli yrityksenne haluaa lisätä koronarokotukset yrityksen työterveyshuollon palveluihin, ilmoittakaa siitä meille sähköpostitse 7.1.2022 klo 16 mennessä osoitteeseen info(at)botniary.fi.

Lähetämme koronarokotuksen haluaville yrityksille lisätietoja rokotusten käynnistymisestä sekä ajanvarauksen ohjeista tammikuun alussa. Tulemme järjestämään koronarokotusiltapäiviä myöhemmin annettavina ajankohtina.

Extranet-palvelun käyttöönotto mahdollisuus

7 tammikuun 2022

Extranet-palvelu on potilastietojärjelmä DynamicHealthin lisätuote. Työterveys Extranet vaatii toimiakseen selaimelta JavaScript-tuen. Extranet mahdollistaa asiakasyritykselle ajantasaisen raportoinnin katselun mm. yrityksen ja työterveyshuollon perustiedoista, sopimuksesta, kustannusraporteista, KELAn korvaavuuksista, sairaslomista, työntekijätiedoista jne. Työnantaja voi itse kätevästi päivittää Extranettiin uudet ja poistuvat työntekijät. Tiedot päivittyvät suoraan potilastietojärjelmään ja sitä kautta työterveyshuoltoon. Extranetin kautta työterveyshuolto voi tiedottaa ajankohtaisista asioista.  A-todistukset voidaan välittää myös Työterveys Extranet -verkkopalveluun.

Yritys määrittelee itse, kenellä on pääsy extranettiin ja tietojen käsittelyyn. Extranet on yrityksen työkalu, työterveyshoitaja ei työskentele Extranet ympäristössä, vaan kaikki tieto ja raportit muodostuvat suoraan potilastietojärjestelmästä ja siellä tehtävistä kirjauksista.  Botnia työterveydessä Extranetin pääkäyttäjä on Anne Mastola, kenelle ilmoitetaan yrityksen käyttäjät ja hän luo salasanat. Häneltä saa tarvittaessa myös opastusta esimerkiksi Teamsin-avulla extranetin käyttöön. Anne on työterveyshuollon sihteeri ja vastaa vaihteen numerossa 06-781 3500.

Lisätietoja
Anne Mastola
Työterveyshuollon sihteeri
Puh. 06-781 3500
anne.mastola@botniary.fi

Ystävällinen muistutus: maski, testi ja rokote!

3 tammikuun 2022

Joulunajan aukioloajat – olemme suljettu to-su 23.-26.12.2021

26 elokuun 2021

Molemmat yksikkömme sekä Pietarsaaressa että Kokkolassa ovat suljettuina torstaista sunnuntaihi 23.-26.12.2021. Myös työterveyshoitajien puhelinneuvonta on kiinni. Palvelemme normaalisti taas maanantaina 27.12.2021.

Toivotamme kaikille asiakkaillemme rentouttavaa ja rauhallista Joulua!

Botnia Työterveys Henkilökunta

Kesän aukioloajat – huom! kesäsulku 19.7-30.7.2021

22 kesäkuun 2021

Pietarsaari:

 • 5.-16.7.2021:

Avoinna maanantai-torstai klo 8.00–15.00 ja perjantai klo 8.00–14.00

Hoitajien puhelinneuvonta 8.00-11.30 ja aamuvastaanotto ilman ajanvarausta klo 8.00–10.00 ja ajanvarauksella 10.00-14.30.

 • 19.-30.7.2021:

Pietarsaaren yksikkö suljettu.

Mikäli tarvitset sulkuaikana terveydenhuollon palveluja, voit olla yhteydessä julkiseen terveydenhuoltoon.

Kokkola:

 • 1.6- 2.7.2021:

Avoinna maanantai ja torstai klo 8.00-16.00, tiistai ja keskiviikko klo 8.00-19.00 ja perjantaisin klo 8.00-14.00.

Hoitajien puhelinneuvonta 8.00-11.30 ja aamuvastaanotto ilman ajanvarausta klo 8.00–10.00.

 • 5.7–16.7.2021:

Avoinna maanantai, torstai ja perjantai klo 8.00-12.00 ja tiistai ja keskiviikko klo 8.00-19:00.

Hoitajien puhelinneuvonta 8.00-11.30 ja aamuvastaanotto ilman ajanvarausta klo 8.00–10.00.

 • 19.7.-30.7.2021:

Kokkolan yksikkö suljettu.

Mikäli tarvitset sulkuaikana terveydenhuollon palveluja, voit olla yhteydessä julkiseen terveydenhuoltoon.

 

Molemmat yksiköt palaavat normaaleihin aukioloaikoihin maanantaina 2.8.2021 alkaen.

Hoitajien puhelinneuvonnan numero on 06-781 3510 (ma-pe 8-11.30).

Botnia Työterveys ei osallistu koronarokotuksiin – lue lisää!

5 toukokuun 2021

Botnia Työterveys ei osallistu koronarokotuksiin. Alueemme sairaanhoitopiirit (SOITE ja VSHP) rokottavat tehokkaasti ja rokotusaikatauluun vaikuttavat henkilön oma kotipaikkakunta, ikä, riskiryhmä sekä sairaanhoitopiiri. Tällä hetkellä Pietarsaaren alueella rokotetaan jo yli 50-vuotiaita sekä riskiryhmäläisiä ja Soiten alueella yli 55-vuotiaita riskiryhmien lisäksi. Ohjaamme asiakasyritystemme työntekijät seuraamaan julkisen terveydenhuollon koronarokotuksia ja ajanvarausta.

Soiten alueen rokotuksia voi seurata osoitteessa:

https://korona.soite.fi/ajanvaraus-koronarokotuksiin-avataan-jalleen-ti-4-5-2021-klo-12/

Pietarsaaren alueella rokotuksia voi seurata osoitteessa: https://www.sochv.jakobstad.fi/koronavirus/rokotus/

Huomioittehan julkisessa keskustelussa, että työterveystoimijoiden kautta tarjotut rokotteet eivät voi poiketa julkisesta rokotusjärjestyksestä eikä myöskään yrityskohtaisia rokotuksia voida järjestää työterveyshuollosta. Kaikki suomalaiset tulevat saamaan halutessaan koronarokotuksen ja joillakin paikkakunnilla sairaanhoitopiirien apuna toimii työterveyshuollot.

Ystävällisin terveisin,

Botnia Työterveys

HUOM! Perjantaina 23.4 puhelinpalvelu sulkeutuu klo 11

21 huhtikuun 2021

Perjantaina 23.4 puhelinpalvelumme sulkeutuu poikkeuksellisesti jo klo 11, johtuen henkilökunnan koulutuksesta.

Muut arkipäivät palvellaan normaalisti klo 8-11:30 numerossa 06-7813510

Työfysioterapeutin suoravastaanotto käynnistyy Botnia Työterveydessä.

19 helmikuun 2021

Työfysioterapeutin suoravastaanotto käynnistyy Botnia Työterveydessä.

Mitä: Lisäpalvelu, josta työnantajan tulee sopia erikseen työterveyshuollon kanssa kirjaamalla palvelu toimintasuunnitelmaan. Suoravastaanoton fysioterapeutti on saanut erillisen lisäkoulutuksen tutkimuksen tekemiseen, kipua lievittävien sekä liikkumista helpottavien ohjeiden antamiseen. Lisäksi hän voi myöntää tarvittaessa sairaslomaa (1-5 pvää), myöntöperusteista sovitaan myös em. toimintasuunnitelmassa. Palveluun kuuluvat myös ohjaus käsikauppalääkkeisiin sekä lääkärin (etä)konsultointi tai tarvittaessa ohjaus lääkärin vastaanotolle.

Tavoite: Parantaa palvelujen saatavuutta ja oikea-aikaisuutta, nopeuttaa palveluprosesseja ja järkevöittää työnjakoa. Toiminnalla voidaan ehkäistä oireiden pitkittymistä ja nopeuttaa työhön paluuta.

Kenelle: Työntekijä voi hakeutua lääkärikäynnin sijaan työfysioterapeutin vastaanotolle tuki- ja liikuntaelinoireilussa. Suoravastaanotto käsittää yhden akuutti tapaamisen työntekijän kanssa.

Hinta: Suoravastaanoton vastaanotto hinta on Botnian Työterveyden hinnaston mukainen, 91 €.

Korvaus: KELA korvaa Vuoden 2020 alusta alkaen suoravastaanoton kustannuksia. Suoravastaanotto korvataan osana ehkäisevää työterveyshuoltoa (KL I) ja siihen liittyvää sairaanhoitoa (KL II)

Mikäli yrityksenne haluaa ottaa suoravastaanottopalvelun työntekijöilleen käyttöön, pyydämme Teitä ilmoittamaan siitä meille sähköpostitse info@botniary.fi ja omahoitajanne on teihin yhteydessä. Suoravastaanottopalvelu ei tule automaattisesti käyttöön ilman erillistä kirjausta toimintasuunnitelmaanne. Kun palvelu otetaan käyttöön, työnantaja tiedottaa työntekijöitään suoravastaanottopalvelujen käyttömahdollisuudesta.

Lisätietoa KELAn korvauksista:
https://www.kela.fi/-/kela-alkaa-korvata-tyofysioterapeuttien-suoravastaanottoja-1-1-2020-alkaen

Lisätietoa:

 • Riitta Huhtala
  Toimitusjohtaja
  riitta.huhtala@botniary.fi
 • Teija Hietala
  Vastaava Työfysioterapeutti
  teija.hietala@botniary.fi

Loppiaisena suljettu

5 tammikuun 2021

Kontakta oss - Botnia företagshälsovård

Ennen loppiaista suljemme tiistaina 5.1 klo 14:00

Loppiaisena 6.1 ollaan kokonaan suljettu

To 7.1 auki 8-16

Pe 8.1 auki  8-14

 

Hyvää loppiaista!

Muutos sairasvastaanoton aukiolossa Pietarsaaressa

25 marraskuun 2020

Työterveyshoitajien sairausvastaanotto muuttaa vastaanottoaikoja Pietarsaaren yksikössä 1.12.2020 alkaen.

Muutos koskee vain perjantain vastaanottoa!

 

• 1.12.2020 lähtien työterveyshoitajien sairausvastaanotto palvelee Pietarsaaren yksikössä

MA-TO ilman ajanvarausta klo. 8-10 ja ajanvarauksella klo. 10-14.30.
PE sairasvastaanotto palvelee klo 8-10, ilman ajanvarausta. 

 

Kokkolan yksikössä sairausvastaanotto palvelee normaalin tapaan

MA-PE ilman ajanvarausta klo. 8-10.

 

Muutos ei koske puhelinneuvontaa. Puhelinneuvonta palvelee teitä tavalliseen tapaan arkisin klo. 8–11.30 numerossa 06-7813510.

Hoitajien puhelinneuvonnasta saat ohjausta ja neuvontaa sekä hoidontarpeen arvion sairaanhoidosta. Huomioithan, että vaihde palvelee vain ajanvarausasioissa ja vaihteessa teitä palvelevat työterveyshuollon sihteerimme.

Botnia on tuoksuton työpaikka

23 lokakuu 2020

 

Jopa 40 % väestöstä kärsii keinotekoisten tuoksujen vuoksi ärsytysoireista ja hengitysvaikeuksista.

Hajuvedet, tupakansavu, home ja painomuste ovat esimerkkejä ongelmia aiheuttavista tuoksuista.

Botnia Työterveys on tämän vuoksi päättänyt, että vastaanottomme ovat tuoksuttomia, sekä henkilökuntaa että asiakkaita ajatellen.

Pyydämme siksi, että tulet meille aina tuoksuttomana ja vältät hajuvedet, hajustetut pesuaineet, tupakansavun jne.

Voit lukea lisää aiheesta Hengitysliiton sivuilta ja Duodecimin Terveyskirjastosta.

 

 

 

 

 

Ajankohtaista tietoa asiakkaille 14.10

24 syyskuun 2020

Päivitetty 14.10.2020 klo 9:30

(In English below)

 

Hyvät asiakkaamme,

 

Huomioithan kun tulet meille, että

 • desinfioit kätesi
 • pidät turvavälit muihin ihmisiin
 • käytät suojamaskia, jonka saat tarvittaessa meiltä.

 

Suojainten käyttö on voimassa toistaiseksi ja ilmoitamme kun voimme luopua maskien käytöstä.

 

Työterveyshoitajien sairasvastaanotto palvelee normaaliin tapaan molemmissa yksiköissä ja hoitajien puhelinneuvonta on arkisin klo 8-11.30 tutussa numerossa 06-7813510 . Toivomme yhteydenotto puhelimitse, mikäli sinulla on flunssan oireita.

 

————————————–

 

Dear Customers,

 

 

When you come to visit us, please

 • Disinfect your hands
 • Keep the safety distance to other people
 • Use a face mask, if needed you get one from us.

 

We will use face masks from now on, and we will let you know when they are no longer needed.

The nurses appointments and drop in operate normally in both our units and the nurses phone service is open weedays 8-11.30 on their usual number, 06-7813510. We ask you to please contact us by phone if you have the flu or flulike symptoms.

 

 

TÄRKEÄ TIEDOTE! Botnian toiminta supistettu toistaiseksi

22 syyskuun 2020

TÄRKEÄ TIEDOTE!

Botnian toiminta supistettu toistaiseksi

Botnian palveluja on toistaiseksi supistettu Korona altistuksen takia. Molemmat yksiköt ovat auki ainoastaan ajanvarauksella, potilaisiin ollaan suoraan yhteydessä jos aika perutaan.  Potilasasioissa meihin voi olla yhteydessä puhelinneuvonnan kautta arkisin klo 8-11:30 numeroon 06-7813510. Kokkolassa pääsee sairasvastaanotolle ke 23.9 ja to 24.9. Kiireellisissä tapauksissa suosittelemme ensisijaisesti puhelimitse ottamaan yhteyttä omaan terveyskeskukseen tai päivystykseen. Terveysviranomaiset kontaktoi asianomaisia tarvittaessa. Päivitämme tilannetta.

 

Ohjeita työpaikoille koronavirusepidemian ehkäisyyn

3 syyskuun 2020

Työterveyslaitoksen ohjeet työnantajille ja työntekijöille koronavirusepidemian ehkäisyyn.

Löydät ohjeet tästä linkistä

Ota meihin yhteyttä, jos jokin asia jää epäselväksi!

Uutta infoa flunssapotilaille ja COVID-19 ohjeistus

11 toukokuun 2020

 

 

Flunssapotilaita hoidetaan päänsääntöisesti etänä!

Ota AINA ensin yhteyttä puhelinneuvontaan jos sinulla on ylähengitystieoireita tai epäilet Koronavirus tartuntaa.

Tavoitat meidät numerosta 06-7813510, klo 8-11:30

 

Korona COVID-19 ohjeistus

On edelleen tärkeää huolehtia käsihygieniasta ja yskiä hyvää hygieniaohjeistusta noudattaen.

Koronaviruksen aiheuttamat tyypilliset oireet ovat kurkkukipu, kuume ja hengenahdistus. Myös päänsärky, lihaskivut ja kuume ovat mahdollisia oireita.

Jos olet ollut sellaisen henkilön kanssa läheisessä kontaktissa, jolla on todettu koronavirusinfektio

TAI saat oireita palattuasi koronaviruksen epidemia-alueilta, ota yhteys:

 • PIETARSAARI        Malmin sairaala Puh: 06 7861333
 • KOKKOLA             SOITE Kokkolan keskussairaala Puh: 06 828 74 99

Jos sinulla flunssaoireita tai influenssaepäily:

 1. Ota yhteyttä puhelimitse 06-781 3510. Puhelinaika on ma-pe klo 8-11:30.
 2. Puhelimessa saat yhteyden työterveyshoitajaan, joka voi ohjeistaa sinut joko tulemaan vastaanotolle tai muihin toimenpiteisiin.

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta löydät THL: n verkkosivuilta. THL seuraa koronavirustilannetta koko Suomen osalta.

 

Kiitos hyvästä yhteistyöstä!
Botnia Työterveys henkilökunta

Botnia työterveys tiedottaa: Toimintaohjeet asiakkaille korona-viruksen aikana, päivitetty 17.3.2020

17 maaliskuun 2020

Poikkeuksellisen tilanteen takia toimintaohjeet ovat toistaiseksi voimassa:

Tavallisen flunssan ja koronaviruksen rajanveto käy todettujen tartuntojen määrän kasvaessa hankalammaksi. On edelleen tärkeää huolehtia käsihygieniasta ja yskiä hyvää hygieniaohjeistusta noudattaen.

Koronaviruksen aiheuttamat tyypilliset oireet ovat kurkkukipu, kuume ja hengenahdistus. Myös päänsärky, lihaskivut ja kuume ovat mahdollisia oireita. Jos olet ollut sellaisen henkilön kanssa läheisessä kontaktissa, jolla on todettu koronavirusinfektio TAI saat oireita palattuasi koronaviruksen epidemia-alueilta, ota yhteys:

 • PIETARSAARI        Malmin sairaala Puh: 06 7861333
 • KOKKOLA             SOITE Kokkolan keskussairaala Puh: 06 828 74 99

Suosittelemme omailmoituksen käyttöä. Suosittelemme, että työntekijä voi hengitystieinfektio-oireissa olla vähintään 5pv esimiehen luvalla pois töistä. Ole siis yhteydessä esimieheesi.

Työterveyden toimipisteissä käy usein ihmisiä, joilla on perussairauksia ja joihin kohdistuu erityisen suuri riski saada vakavaoireinen infektio. Siksi on tärkeää pyrkiä minimoimaan kontaktit ihmisten välillä, mahdollisuuksien mukaan.

Jos sinulla flunssaoireita tai influenssaepäily:

 1. Ota yhteyttä puhelimitse 06-781 3510. Puhelinaika on ma-to klo 8-15 ja pe 8-12.
 2. Älä hakeudu lääkärin tai hoitajan sairasvastaanotolle.

Työterveyshoitajalla on lupa kirjoittaa tilanteen takia 5 päivää sairaslomaa vastaavan työterveyslääkärin luvalla. (13.3.2020 Raimo Kerttula, Vastaava työterveyslääkäri).

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta löydät THL: n verkkosivuilta. THL seuraa koronavirustilannetta koko Suomen osalta.

Botnia Työterveys ry tiedottaa työterveyshoitajan sairausvastaanotosta ja puhelinneuvonnasta, päivitetty 17.3.2020

25 helmikuun 2020

Botnia Työterveys ry tiedottaa työterveyshoitajan sairausvastaanotosta ja puhelinneuvonnasta

Parantaaksemme asiakkaillemme palvelun laatua ja jotta toimisimme Käypä hoito – suositusten mukaisesti, siirrymme myös Pietarsaaressa (Kokkolan toimipisteessä käytäntö jo käytössä) uuteen käytäntöön alkaen 2.3.2020.

Uusi käytäntö koskee työterveyshoitajien sairausvastaanottoa ja puhelinneuvontaa. Huomioithan myös, että 2.3. alkaen sinulla on mahdollisuus käyttää sairausvastaanottoa sekä Pietarsaaren (Asematie 1) että Kokkolan (Pitkäsillankatu 1-3 D) toimipisteessä. Tervetuloa!

Työterveyshoitajien sairausvastaanotto
arkisin ilman ajanvarausta klo. 8-10 (hoidontarpeen ja sairausloman tarpeen arviointi, äkilliset sairastumiset yms.)

Työterveyshoitajien sairausvastaanotto ajanvarauksella
arkisin klo. 10.00-14.30 (tikkien poisto, korvahuuhtelut, haavanhoito, rokotukset, kontrollikäynnit)

Sairausloman jatko vaatii aina kontrollikäyntiä lääkärin tai työterveyshoitajan vastaanotolla.

Lue lisää käypä hoito – suosituksesta: www.kaypahoito.fi.

Työterveyshoitajan puhelinneuvonta (Huom! Puhelinneuvonnan aikaa on laajennettu)
Kokkolan ja Pietarsaaren puhelinneuvonnan yhteinen numero on: 06-7813510. Numero palvelee teitä maanantaista torstaihin klo. 8.00-15 ja perjantaisin klo 8-12

Puhelinneuvonnassa annetaan ohjeita ja neuvoja ja tehdään alustava hoitotarpeen arviointi. Tarvittaessa varataan aika lääkärille tai työterveyshoitajalle. Puhelinneuvonnan käyttöönoton myötä työterveyshoitajien puhelinajat Pietarsaaressa poistuvat.

SAIRAUSLOMIEN KIRJOITTAMINEN PUHELIMITSE PÄÄTTYY 28.2.2020 MENNESSÄ
Koska sairauslomien myöntäminen puhelimitse päättyy, toivomme että kaikki asiakkaamme ottavat käyttöön omailmoituskäytännön helmikuun 2020 loppuun mennessä.

Huomioithan myös, että reseptit uusitaan viikon sisällä, otathan yhteyttä ajoissa.

Nimemme on muuttunut! Pietarsaaren Työterveys on 1.9.2019 alkaen Botnia Työterveys

20 syyskuun 2019

Avoinna kaikkina arkipäivinä klo 8.00-16.00

3 huhtikuun 2019

Arkisto