Poikkeuksellisen tilanteen takia toimintaohjeet ovat toistaiseksi voimassa:

Tavallisen flunssan ja koronaviruksen rajanveto käy todettujen tartuntojen määrän kasvaessa hankalammaksi. On edelleen tärkeää huolehtia käsihygieniasta ja yskiä hyvää hygieniaohjeistusta noudattaen.

Koronaviruksen aiheuttamat tyypilliset oireet ovat kurkkukipu, kuume ja hengenahdistus. Myös päänsärky, lihaskivut ja kuume ovat mahdollisia oireita. Jos olet ollut sellaisen henkilön kanssa läheisessä kontaktissa, jolla on todettu koronavirusinfektio TAI saat oireita palattuasi koronaviruksen epidemia-alueilta, ota yhteys:

  • PIETARSAARI        Malmin sairaala Puh: 06 7861333
  • KOKKOLA             SOITE Kokkolan keskussairaala Puh: 06 828 74 99

Suosittelemme omailmoituksen käyttöä. Suosittelemme, että työntekijä voi hengitystieinfektio-oireissa olla vähintään 5pv esimiehen luvalla pois töistä. Ole siis yhteydessä esimieheesi.

Työterveyden toimipisteissä käy usein ihmisiä, joilla on perussairauksia ja joihin kohdistuu erityisen suuri riski saada vakavaoireinen infektio. Siksi on tärkeää pyrkiä minimoimaan kontaktit ihmisten välillä, mahdollisuuksien mukaan.

Jos sinulla flunssaoireita tai influenssaepäily:

  1. Ota yhteyttä puhelimitse 06-781 3510. Puhelinaika on ma-to klo 8-15 ja pe 8-12.
  2. Älä hakeudu lääkärin tai hoitajan sairasvastaanotolle.

Työterveyshoitajalla on lupa kirjoittaa tilanteen takia 5 päivää sairaslomaa vastaavan työterveyslääkärin luvalla. (13.3.2020 Raimo Kerttula, Vastaava työterveyslääkäri).

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta löydät THL: n verkkosivuilta. THL seuraa koronavirustilannetta koko Suomen osalta.